fbpx

Fri fragt på køb over 400,-

Hvordan får jeg sovet nok, når jeg ammer?

crown bubble

 

Ammende mødre sover generelt mere end mødre der supplerer. Hvis du oplever søvnmangel, er der dog ting du kan forsøge for at gøre natamning lettere for dig selv, så du har mulighed for at lukke øjnene imens. 

Liggende amning 

Ved liggende amning ligger du og dit barn på siden med front mod hinanden. På den måde kan dit barn ligge ved dit bryst og falde i søvn, imens du hviler eller sover, med Sleep Well ligger barnet stadig hvor i faldt i søvn. Liggende amning kan bruges både om dagen og om natten, og kan også være gavnligt i perioder, hvor dit barn måske distraheres nemt under amning.

Samsovning 

Liggende amning er særlig gavnligt i forbindelse med samsovning (cosleeping). Samsovning defineres forskelligt – altså at forælder og barn deler seng.

Forskning har vist, at samsovning øger hyppigheden af amning, hjælper ammeetableringen og forlænger ammeperioden. Dermed giver samsovning barnet optimale betingelser for vækst og udvikling. Den amerikanske forsker James McKenna har opfundet begrebet “breastsleeping” (ammesøvn) for at understrege, at de to hænger sammen.

Samsovning er normalt i lande, hvor vuggedød er sjælden. Det er dog vigtigt, at du tager de nødvendige forholdsregler om sikker samsovning:

  • Undgå rygning.
  • Barnet skal ligge på ryggen. 
  • Barnet skal have lige så meget plads, som hvis det lå i sin egen seng. 
  • Barnet skal sove på en fast madras. 
  • Barnet må ikke ligge mellem forældrene før de er over 4 måneder men derimod på den ene side af en forældre. 
  • Undgå, at dit barn får det for varmt. 
  • Sov aldrig med dit barn, hvis du har drukket alkohol, taget stoffer eller medicin med beroligende effekt.

Vi har gjordt det trygt for forældre med Sleep Well som kan bruges i bedside fra de er 8 uger (skal kunne passe vesten) og til 4 måneder eller hvornår de ikke vil eller kan være i bedside.

Herefter kan den bruges i Jeres egen seng eller anden seng som er åben og fast madras. Til barnet er 3-4 år

Sleep Well kan anvendes fra barnet kan passe den. 

Passer på senge fra 210 cm bred og ned efter. Her er det selerne der bare skal afkortes til lige Jeres løsning.