fbpx

Fri fragt på køb over 400,-

Hvor meget gråd er OK?

crown bubble

 

Et lille barn, som er ved at falde i søvn, kan godt “brokke sig” og græde lidt. Måske er det bare en lille overgang, og barnet kan berolige sig selv og falder til ro. Måske falder det i søvn. Bliv altid ved barnet så den mærker tryghed. Lad være med at sidde med telefon, nej…vær 100% på når barnet skal sove, det giver et trygt barn og gode timer givet godt ud i fremtiden ❤️

Tager gråden til, og barnet bliver mere ked af det, så må en voksen tage affære.  Det betyder nødvendigvis ikke, at barnet skal op. Du kan begynde med at holde barnet på hovedet, gnide det over panden eller ned over næseryggen. Det kan være, at en lille sang hjælper – eller måske er det en ren ble eller lidt mere mad, der skal til. Ideer til, hvad I kan gøre er mange, og jeres fornemmelse for jeres barn og jeres fantasi kan forhåbentlig gå hånd i hånd.

Børn som græder meget

I gennemsnit græder spædbørn et par timer hver dag. Da der er nogle børn, som ikke græder så meget, er der andre børn, som græder mere end 3 timer i løbet af et døgn. Gråden går ofte også ud over barnets og forældrenes nattesøvn.

Er I meget i tvivl om, hvad den megen gråd og de vågne nætter er tegn på, så kan I tale med de fagpersoner, der er omkring jer, fx sundhedsplejersken og den praktiserende læge. Mange problemer med søvnrytmen og megen gråd i dagligdagen hos et spædbarn kan også være tegn på, at der er noget andet galt. Alt fra at barnet ikke får nok at spise til at det måske kan være tegn på sygdom, som kræver behandling.